Καταχώρηση Κατοικιδίων ή Αδεσπότων

Μέσα από αυτή τη πρόχειρη λίστα του ιατρείου μας προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία σχετικά με τα κατοικίδια σας και τη φιλοζωική σας δράση ή διάθεση, και να σας επισημάνουμε όλα όσα έχει ανάγκη ένα κατοικίδιο ή ένα αδέσποτο.

Για άμεση καταχώρηση του microchip* του ζώου συντροφιάς ή/και του αδέσποτου που έχετε αναλάβει απευθυνθείτε στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο κομμάτι «ψηφιακές υπηρεσίες» (όπως θα δείτε και στους Χρήσιμους Συνδέσμους που προτίνουμε).

Μπορείτε να βρείτε και να συμπληρώσετε τη φόρμα του κτηνιατρείου μας για την ολοκληρωμένη καταχώρηση του/των κατοικιδίου, -ίων σας ή των αδεσπότων που έχετε υπό τη φύλαξη σας εδώ…

https://docs.google.com/forms/

—-

* microchip:

Το Microchip είναι μια μικρή κάψουλα σε μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Η κάψουλα περιέχει ένα ηλεκτρονικό υπολογιστικό κύκλωμα που έχει αποθηκευμένο ένα μοναδικό 15ψήφιο αριθμό. Ανάλογα με το πρότυπο ISO που χρησιμοποιεί η εταιρία κατασκευής μπορεί να έχει και κάποια γράμματα τα οποία συχνά φανερώνουν την χώρα προέλευσης. Το microchip εμφυτεύεται από τον κτηνίατρο με ειδική σύριγγα και μοιάζει με τον συνήθη εμβολιασμό. H ηλεκτρονική ταυτότητα τοποθετείται υποδόρια, ανώδυνα και χωρίς αναισθητοποίηση συνήθως αριστερά στον αυχένα του ζώου.

Η τοποθέτηση του microchip έγινε υποχρεωτική με τον νόμο 3170/2003 και πλέον με τον νόμο 4039/2012 είναι υποχρεωτική για σκύλους και γάτες.

[Πηγή και περισσότερες πληροφορίες εδώ!]

Advertisements